Antwoord op veel gestelde vragen 

Op deze pagina vind je de antwoorden op de meest gestelde vragen die klanten hadden aan Riley's in het oriëntatieproces. 

Veelgestelde vragen 

Hoe gaat het boeken van Riley’s in zijn werking? 

Created with Sketch.

Je kunt Riley’s direct via de website boeken. Bij het invullen van het contactformulier vragen we je om je e-mailadres achter te laten. Ook ontvangen we graag het telefoonnummer waarop je bereikbaar bent zodat we snel met je in contact kunnen komen. Riley’s neemt altijd binnen 1 dag contact met je op. Na het doorspreken van de wensen, ontvang je van ons een op maat gemaakte offerte en zetten wij jouw boekingsdatum in optie. Dit betekent dat de datum voor jou gereserveerd staat maar let op! Je boeking staat met het accepteren van de offerte nog niet vast! Komt er een andere geïnteresseerde partij, zullen we je hierover altijd op de hoogte stellen. Om de boeking rond te maken, dien je altijd de betaling uit te voeren. Zo ben je verzekerd van je boeking. Er kunnen dus geen andere partijen meer op jouw datum en tijd boeken. 

 

Je kunt Riley’s band natuurlijk ook boeken via bandzoeker.nl en evenses.com. 

Kan ik Riley's live zien voordat ik boek?

Created with Sketch.

Omdat wij het meest spelen op besloten gelegenheden zijn er maar een gering aantal optredens dat jij als potentiële boeker kunt bezoeken om een live-impressie van ons te krijgen. Daarom organiseren wij elke maand een kijkrepetitie avond in onze oefenruimte in Arnhem. Tijdens deze avonden spelen wij voor een kleine groep bezoekers, enkele nummers uit ons repertoire voor en is er ruime tijd vragen te stellen over de mogelijkheden. Natuurlijk ben je van harte welkom om live kennis met ons te komen maken. Wil je hierbij aansluiten? Maak dan een afspraak via het contactformulier om erachter te komen wanneer de eerst volgende kijkrepetitie zal plaatsvinden. 

Wat gebeurt er na het tekenen van de offerte?

Created with Sketch.


Wanneer je Riley’s direct boekt, ontvang je na contact via de mail of telefoon, een op maat gemaakte offerte. De geldigheidsdatum van de offerte is altijd leidend. Wanneer je een offerte van ons hebt ontvangen, betekent dit dat wij de datum van je boeking hebben gereserveerd in onze agenda. Komt er een andere geïnteresseerde partij, dan stellen we jou hierover altijd op de hoogte. Om de boeking te bevestigen, dien je altijd de factuur te betalen, daarna staat je boeking 100% vast. 

Hoelang duurt het opbouwen en het soundchecken?

Created with Sketch.

Gemiddeld heeft Riley’s band minimaal 60 minuten nodig voor opbouw en soundcheck. Wordt de ruimte waar Riley’s moet spelen voor het optreden gebruikt voor een diner of borrel? Dan zullen we proberen om op een andere plek op te bouwen maar dit heeft niet onze voorkeur. Ook wanneer de laad- en los ruimte ver weg is van de speellocatie, horen wij dit graag. Indien dit het geval is, zullen we uiteraard wat langer de tijd nodig hebben om ons gereed te maken. 

Hoeveel ruimte, stroom en parkeerplaatsen heeft Riley’s nodig?

Created with Sketch.

Beschikbare ruimte
Riley’s band bestaat standaard uit vier bandleden. Natuurlijk kun je altijd extra muzikanten bijboeken. De ruimte die wij nodig hebben is 4 meter bij 4 meter. Heb je minder ruimte tot je beschikking? Vraag ons dan naar de mogelijkheden.
 
Stroomvoorziening
Riley’s heeft minimaal één stroompunt van 220 volt nodig om te kunnen spelen, het liefst op een vrije groep.

 

Parkeergelegenheid
Riley’s band heeft standaard 3 parkeerplaatsen nodig, bij voorkeur dicht bij de speellocatie voor een snellere op- en afbouw. 
 
 

Hoe gaat Riley’s om met geluidsrestricties? 

Created with Sketch.

Het kan zo zijn dat de door jou gekozen locatie geluidsrestricties heeft. Geen probleem! Wel is het altijd handig ons hierover te informeren. Wij zullen ervoor zorgen dat we de regels van de locatie naleven betreft het geluidslimiet en passen, waar nodig, ons geluid en het instrumentarium op de wensen aan. 

Heeft Riley’s een podium nodig? 

Created with Sketch.

Om te kunnen optreden heeft Riley’s geen podium nodig. Wanneer een partij toch de wens heeft om Riley’s op een podium te zetten, dient de partij dit zelf te regelen. 

Zijn de prijzen van Riley’s inclusief reiskosten, wachttarieven, techniekkosten en podiumverlichting?

Created with Sketch.

Alle prijzen van Riley’s zijn inclusief kosten voor:

-        Reizen*;

-        Wachten;

-        Techniek;

-        Podiumverlichting.

 

*Voor optredens buiten Nederland geldt er een toeslag op de reiskosten. Vraag ons naar de mogelijkheden. 

Van welke installatie wordt er gebruik gemaakt?

Created with Sketch.

Riley’s maakt gebruik van 2x 15 inch subwoovers en 2x 12 inch toppen. Deze apparatuur volstaat voor een ruimte tot 250 mensen. Voor grotere evenementen kan Riley’s een grotere installatie huren, dit tegen meerprijs. 

Hoelang van tevoren is Riley’s aanwezig? 

Created with Sketch.

Riley’s is standaard 2 uur voor aanvang van het optreden aanwezig. Deze tijd gebruiken wij om te laden en lossen en om de akoestiek van de ruimte te kunnen inschatten. Het geluid wordt hierop aangepast.  

Mogen wij verzoeknummers aandragen? 

Created with Sketch.

Wat is er nou leuker dan je favoriete liedje horen in een Riley’s-sausje? Je mag je verzoeknummers altijd met ons delen zodat wij kunnen kijken of het haalbaar is voor ons om te kunnen spelen. Wel ontvangen we je voorkeursnummer(s) graag minimaal 2 maanden voor het optreden om het lied te kunnen instuderen. 

Wordt muziek in de pauze ook door Riley’s verzorgd?

Created with Sketch.

Ja! In de pauzes willen wij natuurlijk niet dat het feest doodbloed. Daarom spelen wij standaard een Spotify-playlist af tijdens de pauzes om het feest levendig te houden. Boek je Riley’s voor een avondvullend programma? Dan krijg je gratis een allround DJ die muziek verzorgt in de pauzes van Riley’s. 

Kunnen we gebruik maken van de geluidsinstallatie van Riley’s voor stukjes en presentaties? 

Created with Sketch.

Ja! Riley’s stelt haar apparatuur ter beschikking om te gebruiken voor stukjes en presentaties. We nemen standaard een draadloze microfoon mee die jullie mogen gebruiken. 

Wat gebeurt er in geval van ziekte?

Created with Sketch.

In geval van ziekte van muzikanten zullen wij altijd een vergelijkbare muzikant regelen ter vervanging. Bij ziekte van de zangeres nemen we contact met jullie op om de mogelijkheden te bespreken. We hebben een ruim netwerk aan goede zangers en zangeressen die hierin de uitweg kunnen bieden. 

Kan ik zelf muzikanten aandragen?

Created with Sketch.

Wij spelen standaard met onze vier bandleden maar zelf muzikanten aandragen mag natuurlijk altijd. Neem contact op voor de mogelijkheden. 

Hoe gaat Riley’s om met bepaalde muziek ten opzichte van bepaalde geloofsovertuigingen?

Created with Sketch.

Tijdens het intakegesprek zullen we altijd vragen naar geloofsovertuigingen van de opdrachtgever of het publiek. We zijn namelijk bekend met de gevoeligheden die het met zich mee kan brengen en gaan hier altijd respectvol mee om. 

Voor welke onderdelen van een trouwdag of ander evenement is Riley’s te boeken?

Created with Sketch.

Riley’s is te boeken voor elke gelegenheid en elk moment van de dag. Bekijk onze diverse pakketten om een keuze te maken die bij je past. 

Kan ik Riley’s ook direct boeken in plaats van via een boekingskantoor?

Created with Sketch.

Ja, naast onze aanwezigheid op boekingsplatforms bandzoeker.nl en evenses.com kun je ons ook direct boeken via onze eigen website. Je ontvangt na een kennismakingsgesprek een offerte op maat. Ben je akkoord met de prijs en de mogelijkheden? Dan vragen we je de betaling uit te voeren om de boeking te bevestigen.  

Wat zijn de mogelijkheden tot uitbreiding en de kosten van extra muzikanten en/of zangers/zangeressen? 

Created with Sketch.

Riley’s heeft een ruim netwerk aan muzikanten en zangeressen. Daarom is het mogelijk om de standaardbezetting (zang, gitaar, bas en drums) uit te breiden met extra instrumentalisten of vocalisten. Vraag naar de mogelijkheden tijdens het kennismakingsgesprek. Standaard rekenen wij 200 euro bovenop de pakketprijs voor een extra muzikant of zangeres.